Masáž a aromaterapia? Spoznajte účinky éterických olejov


Podobne ako tradičná, aj thajská olejová masáž je postavená na uvoľňovaní, otváraní a stimulácii energetických dráh, ktoré sa nazývajú Sen s tým rozdielom, že ide o zmes tradičnej thajskej masáže a klasickej západnej olejovej masáže. 

 

Aromaterapia - oleje, ktoré opantajú zmysly

Klienti si vyberajú thajskú aroma masáž za účelom relaxácie, zlepšenia nálady či zmiernenia bolesti. Tradične sa používa jemný parafínový olej a už je na každom, aké si vyberie éterické oleje. Účinky voňavých esencií môžu byť rôzne. Ľudia, ktorí trpia depresiou alebo letargiou si zvyknú vybrať pomarančovú esenciu, ktorá pozdvihne ich náladu, energizuje a vzpruží myseľ. Medzi ďalších obľúbencov patria nasledujúce esencie:

 

bergamot: zmierňuje stres a úzkosť, upokojuje a podporuje prúdenie Chi

levanduľa: odstraňuje napätie, tlmí bolesti, regeneruje pokožku, má relaxačné účinky a pomáha pri nespavosti

eukalyptus: osviežuje, uvoľňuje napäté svalstvo, má revitalizačný efekt na telo aj dušu a pozitívne vplýva na zdravie dýchacích ciest

cédrové drevo: pomáha pri nádche, dýchacích ťažkostiach, harmonizuje a uľavuje od veľkej psychickej záťaže

čajovník: vyživuje a skrášľuje pokožku, odstraňuje negatívnu energiu, osviežuje

 

Éterické oleje sa teda môžu používať priamo na pokožku, ale pozitívne účinky majú aj pri rozptýlení do vzduchu, či už prostredníctvom aroma lampy alebo difuzéra. Napríklad čistý mätový éterický olej má ochladzujúce účinky, čo pri masáži nemusí byť vždy žiaduce, preto je lepšie ho difúzovať. Je to však individuálne.

 

Aromaterapia - migréna

Migréna nie je nič príjemné a je prekvapivé, že celosvetovo ňou trpí 1,3 miliardy ľudí. Pokiaľ patríte medzi nich, vyskúšajte aroma masáž. Všeobecne na bolesti (nielen hlavy) a migrény pomáha spomínaná mäta prieporná, vďaka vysokému obsahu mentolu. Pozitívny vplyv má aj rozmarínový olej, ktorý uvoľňuje svalstvo a prostredníctvom inhalácie pôsobí na problém zvnútra. 

 

Tenzné bolesti hlavy môže tiež zmierniť éterický olej z harmančeka. Okrem toho tiež zmierňuje úzkosť a zlepšuje spánok. Ako ste si už možno všimli na sebe, nedostatok spánku vám často migrény zhoršil alebo spustil.

Aroma masáž odporúčame vyskúšať každému. Ide o spojenie príjemného s užitočným a z masážneho salónu budete odchádzať oddýchnutí a úžasne zrelaxovaní!