Čím je thajská masáž prospešná pre zdravie?


O thajskej masáži ste už určite počuli veľa. Technika, ktorú používajú thajskí maséri, je veľmi odlišná od toho, na čo sú ľudia na západe zvyknutí. Namiesto pasívneho ležania na masérskom stole, klient leží na zemi a je aktívne zapájaný do terapie, pričom masér využíva tlakové a naťahovacie techniky na uvoľnenie svalstva celého tela. Poďme si predstaviť účinky na ľudské zdravie, ktoré prináša thajská masáž.


Zdravotné benefity thajskej masáže


Thajská masáž má množstvo zdravotných benefitov, od spomínaného uvoľnenia svalstva až po zníženie stresu a psychického napätia. Prinášame vám niekoľko hlavných benefitov na zdravie. 


Zmierňuje bolesť krku a šije


Ak vás zvykne bolieť krčná chrbtica až tak, že bolesť vystreľuje do hlavy, vedzte, že to je najbežnejší dôvod, prečo sa ľudia rozhodnú pre thajskú masáž. Masáž stuhnutého svalstva a rozprúdenie krvi sú súčasťou viacerých masážnych techník. Paradoxne, mnohí ľudia hovoria o tom, že thajská masáž je sama o sebe bolestivá. Intenzita bolesti závisí od zdravotného stavu pacienta a je pochopiteľné, že masáž bude bolestivejšia, ak má svalové spazmy. Je teda dôležité rozlíšiť, čo je dobrá a čo zlá bolesť. 


Lepšia flexibilita


Tradičná thajská masáž je úzko spojená s yogou, takže jednotlivé masážne techniky môžu zlepšiť pohyblivosť kĺbov. To napomáha k tomu, aby ste boli viac flexibilní a pružní. Je pravdepodobné, že po prvej terapii sa neudejú zázraky, ale po určitom čase zistíte, že sa vaša pohyblivosť veľmi zlepšila.

 
Nárast energie


Ďalšou výhodou je, že masér pomocou rôznych techník v tele odblokuje a spriechodní energetické dráhy a vďaka tomu sa klient cíti sviežo a vitálne. Pokiaľ často trpíte únavou, malátnosťou a doslova sa cítite ako „zombie”, thajská masáž vráti vaše telo a myseľ do rovnováhy a ráno sa prebudíte s ľahkosťou a množstvom energie.


Normalizuje poruchy metabolizmu


Thajská masáž normalizuje metabolizmus, podporuje imunitný systém, urýchľuje vyplavenie toxínov z tela a harmonizuje krvný obeh a taktiež tok lymfy. Detoxikácia je v súčasnej dobe plnej smogu, pesticídov a škodlivých látok v ovzduší i nezdravej strave mimoriadne dôležitá. Thajská masáž predstavuje účinnú a overenú metódu, ako chrániť organizmus pred vonkajšími vplyvmi. Detoxikácia podporuje lepšiu duševnú jasnosť a zmierňuje záťaž na kardiovaskulárny systém. 


Pozitívne emócie


Vďaka vedomej relaxácii spojenej s pohybom a masážnymi technikami zažijete, čo je to skutočná relaxácia a uvoľní sa ventil zadržiavanej emocionálnej energie. Môžu vás opustiť negatívne myšlienky a doslova zažijete pocit, ako by ste z chrbta odhodili ťažký balvan. Pri thajskej masáži sa vám zníži hladina kortizolu (stresového hormónu) a zvýši sa počet serotonínových neurotransmiterov (hormónov šťastia), čo vedie k okamžitému zlepšeniu nálady. 

Rozmaznávajte sa a doprajte si tradičnú thajskú masáž v Lilawadi!