Druhy thajskej masáže: ktorú si vyberiete?


Nie je masáž ako masáž a ani thajská nie je len jedna. Ak sa už dlhšie odhodlávate zájsť na kvalitnú thajskú masáž, ale neviete, čo od toho očakávať, v tomto článku vám priblížime jednotlivé druhy a ich priebeh. Nedá sa povedať, že niektorá je lepšia alebo horšia, všetky majú niečo do seba a čo je najdôležitejšie - sú mimoriadne účinné a človek sa po nich cíti fantasticky.

Tradičná thajská masáž

Tento druh thajskej masáže poznáme už viac ako 2000 rokov a dodnes sa vykonáva v takmer nezmenenej pôvodnej podobe. Jej tajomstvo spočíva v tom, že okrem masírovania svalov a kĺbov sa zameriva na akupresúrne body, ktoré tiež poznáme pod pojmom desať thajských masážnych dráh. 

 

Tradičná thajská masáž sa vykonáva na sucho cez oblečenie, zvyčajne na podložke na zemi. Masérka stláča akupresúrne body, čím sa uvoľňuje nahromadená energia Chi v meridiánoch (energetických dráhach) a dochádza k jej správnemu toku. Táto stimulácia má ozdravný účinok na vnútorné orgány a žľazy a pôsobí detoxikačne. Tradičná thajská masáž pomáha uľaviť od bolesti, napätia a stuhnutosti. Zlepšuje pohyblivosť kĺbov, príjemne pretiahne chrbticu a končatiny a posilňuje nervový systém. Nielen bežní ľudia, ale aj veľa športovcov, napríklad aj taký bojovníci MMA ťažia z tradičnej thajskej masáže, pretože môže pomôcť pri prevencii zranení a zotavení po tréningu.

Thajská aroma masáž

Nemenej obľúbená je tiež jemná, relaxačná thajská masáž s pridaním voňavých aromatických olejov, ktoré uvoľňujú telo i myseľ. Princíp je podobný ako pri tradičnej thajskej masáži - masérka stimuluje desať dráh a trinásť tlakových bodov. Ide o účinnú prevenciu a tiež zmiernenie mnohých zdravotných problémov a bolestí či zvýšenie energie. 

 

Hlavný rozdiel je v tom, že aroma masáž prebieha na holo za pomoci čistého parafínového oleja s pridaním aromatických olejov. Medzi populárne vône patrí napríklad levanduľa, pomaranč, eukalyptus či drevité a zemité vône, ktoré majú upokojujúci a uzemňujúci účinok. Aromatické oleje vo všeobecnosti pozdvihujú náladu a napomáhajú k celkovému uvoľneniu. Thajská olejová masáž je vhodná na zmiernenie bolesti bedrovej časti chrbtice, bolestí hlavy, pri artritíde či zažívacích problémoch. 

 

Hot stone aroma masáž s lávovými kameňmi

Masáž lávovými kameňmi bola obľúbená už pred 5000 rokmi v Číne. Používa sa pri nej nahriaty kokosový olej a horúce lávové kamene, ktorými masérka pomocou profesionálnej techniky jemne premasíruje celé telo. Kamene sú zahriate približne na teplotu 38-70 °C, výška teploty záleží od toho, čo je človeku príjemnejšie a akú má toleranciu. Najskôr sa telo premasíruje kokosovým olejom a potom sa kamene prikladajú na meridiány a čakry (energetické centrá). 

 

Väčšina ľudí ich má zablokované a prispieva k tomu nezdravý životný štýl, stres, hektický život i nedostatok oddychu. Počas masáže sa však uvoľnia a energie môže voľne prúdiť. Dôležité je spomenúť, že sa po nej môžete cítiť malátne a unavene, preto si po nej doprajte čas na oddych alebo spánok a taktiež nezabudnite na pitný režim. Káve, alkoholu a cigaretám sa radšej vyhnite. 

Horúca herbálna relaxačná masáž

Ak máte v obľube bylinné vône, toto je masáž pre vás! Používajú sa pri nej horúce bylinné vrecká, ktoré sa prikladajú na jednotlivé časti tela. Vrecká obsahujú viac než 20 aromatických bylín, ktoré pomáhajú uvoľniť svalstvo, kĺby, podporujú krvný obeh,  a navodzujú pocity relaxácie. Medzi základné bylinné zložky patrí Zingiber Cassumunar Roxb., Curcuma Longa, Citrus Hystix DC, Criptolepis Buchannai Roem, Pogostemon Cablin a Cinnamomum Camphora. 

Reflexná masáž chodidiel

Reflexná masáž chodidiel je v dnešnej dobe veľmi vyhľadávaná najmä ľuďmi, ktorí nosia nevhodnú obuv, stoja celý deň v práci, alebo majú sedavé zamestnanie a nedostatok pohybu. Zaujímavosťou je, že na chodidlách sa nachádzajú body, ktoré sú prepojené s dôležitými orgánmi. Stimuláciou bodov dochádza k ich prekrveniu a zlepšeniu funkčnosti jednotlivých orgánov. Ak je nejaký bod tvrdý alebo citlivý, vypovedá to o stave konkrétneho orgánu. 

Masáž chrbta, šije, hlavy a rúk

Tento typ masáže prekrvuje pokožku, uvoľňuje stuhnuté svalstvo, uľavuje od bolesti, detoxikuje a zbavuje človeka nahromadeného napätia a stresu. Pokiaľ máte sedavé zamestnanie a príliš sa nekamarátite” s pohybom, okamžite pocítite uvoľnenie a lepšiu pohyblivosť. 

Thajská masáž pre dvoch

Túžite po romantike a spojení príjemného s užitočným? Doprajte sebe a svojej polovičke thajskú párovú masáž, ktorá má priaznivé účinky na psychiku, svalstvo, kĺby a celkovú flexibilitu. Jeden druhému môžete vybrať akúkoľvek masáž, venovať sa vám budú dve masérky. 

Mama masáž pre tehotné ženy

Aj budúce mamičky si môžu dopriať jemnú masáž, vďaka ktorej zabudnú na stres, obavy a všetky starosti. Pokiaľ trpíte bolesťou chrbtice, opúchajú vám nohy alebo prsty na rukách, mama masáž môže byť pre vás skvelou voľbou, pretože znižuje zadržiavanie vody v tele. V závislosti od štádia tehotenstva sa vykonáva buď na chrbte, na boku alebo v sede. Avšak pokiaľ máte rizikové tehotenstvo, akútny zápal, horúčku alebo rany, mali by ste sa jej vyhnúť. 

Thajská masáž Bratislava - Petržalka, Karlova ves, Ružinov či Staré mesto 

Ak vás niektorá z masáží zaujala a chcete sa zveriť do rúk profesionálnych masériek s dlhoročnými skúsenosťami, stavte na Lilawadi, kde vás prevedú relaxačným a uvoľňujúcim zážitkom!