Doprajte si dokonalý relax v podobe thajskej masáže: Aké má účinky?


Tradičná thajská masáž je známa už viac ako 2500 rokov a jej kolískou je India, no v súčasnosti si ju už môžete dopriať i na Slovensku. Zahŕňa v sebe princípy ajurvédy i tradičnej čínskej medicíny, pôvodne bola považovaná za liečivé umenie. Čo od nej môžete očakávať?

Rozdiel medzi klasickou a thajskou masážou

Existuje niekoľko druhov masáží a určite ste nejaké absolvovali. Od klasickej masáže sa odlišuje tým, že klient neleží na masážnom stole, ale na podložke na zemi. Rozdiel je aj v tom, že pri tradičnej thajskej masáži nejde len o masírovanie stuhnutého svalstva a kĺbov.

 

Masérka taktiež používa akupresúrne techniky na miestach, kde sa nachádzajú neviditeľné energetické dráhy - meridiány. Tieto meridiány sa nachádzajú približne 2 cm pod pokožkou a poznáme ich tiež pod pojmom desať thajských masážnych dráh”. Vďaka ich stláčaniu a stimulácii sa uvoľňuje energia Chi a tým sa zabezpečuje jej zdravý a rovnomerný tok v tele

 

Aby bola dostatočne efektívna a účinná, masérka pri nej používa ruky i nohy. Tradičná thajská masáž zvyčajne prebieha cez oblečenie, avšak klient má na výber z viacerých druhov, obľúbená je tiež aroma, Hot Stone lebo horúca bylinná masáž.

 

Thajská masáž - účinky

Thajská masáž je všestranná a pomáha riešiť niekoľko zdravotných problémov. Podporuje detox organizmu, pretože akupresúra pomáha liečiť orgány, žľazy a odstraňuje z tkaniva nahromadené toxíny, čím sa posilňuje imunitný systém.

 

Medzi ďalšie výhody patrí väčšia flexibilita, zlepšenie držania tela, správne dýchanie,  podpora cirkulácie krvi a celkové prekrvenie tela, uvoľnenie fyzického napätia a bolesti svalov i kĺbov. Netreba zabudnúť ani na to, že pravidelná tradičná thajská masáž pôsobí ako prevencia voči degeneratívnym ochoreniam, spomaľuje proces starnutia a zlepšuje stav pokožky.

Okrem toho má niekoľko ďalších benefitov - pôsobenie na akupresúrne body a rôzne techniky pomáhajú uvoľňovať napätie a endorfíny, takže klient počas masáže zažíva pocity radosti. Blahodarne pôsobí na myseľ, uvoľňuje napätie, zmierňuje stres a úzkosť. Po thajskej masáži je človek nabitý energiou a cíti sa sviežo, vitálne až znovuzrodene. 

Thajská masáž Bratislava

Luxusnú thajskú masáž si môžete dopriať aj vďaka Lilawadi, kde na vás čakajú profesionálne masérky s dlhoročnými skúsenosťami. Rozhodujúcim faktorom pri výbere masérky je intenzita, akou pôsobí na energetické dráhy. Ak doposiaľ nemáte skúsenosti s thajskou masážou, vyberte si jemnejšiu, no pravidelní klienti si trúfnu aj na silnejšiu masáž, ktorá občas spôsobuje bolesť.

Nájdete nás na štyroch miestach v Bratislave - na Kresánkovej 7B, Farského 24, Ambrušovej 7 a na Gorkého 1. Tešíme sa na vašu návštevu a veríme, že odídete spokojní a nabití energiou.