Tipy, na znásobenie účinkov masáže: nie je to len strečing


Či vás láka tradičná thajská masáž alebo klasická olejová masáž, v oboch prípadoch môžete vyskúšať nasledujúce tipy na maximalizovanie ich účinkov. 

1. Studená sprcha vás príjemne vzpruží

Po masáži sa nikdy nesprchujte horúcou vodou, bez ohľadu na to, ako veľmi ju máte radi. Na iný deň by ste si mali nechať aj teplý relaxačný kúpeľ. Masáže stimulujú krvný obeh rovnako ako horúca voda. 

 

Sprchovanie v horúcej vode po masáži môže zvýšiť krvný tlak, spôsobiť závraty a spomaliť regeneráciu svalstva. Odporúča sa studená voda, ktorá upokojí stimulované svalstvo. Ak nie ste veľký otužilec, doprajte si aspoň letnú sprchu. 

2. Nesprchujte sa ihneď po masáži

Po masáži vás to môže lákať rovno do vane umyť sa. Najlepšie je však počkať nejaký čas, pretože ak rýchlo vtrhnete do sprchy, môžete pociťovať mdloby. Namiesto toho si ľahnite a doprajte si oddych. Taktiež sa nesprchujte horúcou vodou tesne pred masážou. Aj toto môže vyvolať závraty. Je to nebezpečné, radšej neriskujte. 

3. Nezabudnite na strečing celého tela

Masáž bude mať najlepší účinok, ak telu doprajete strečing každý deň, nielen pred alebo po procedúre. Samozrejme, ak sa chcete natiahnuť pred/po masáži, dodržte aspoň hodinový časový odstup. Strečingové cviky uľavia od bolesti, svalového napätia a zlepšia flexibilitu. Ktoré cviky vás uvoľnia? 

 

  • jogová pozícia mačka/krava
  • poloha ležmo s pritiahnutím kolien k hrudi
  • hlboký predklon v stoji

 

4. Po masáži nejedzte ťažké jedlá

Mastné, pikantné, príliš slané a prekorenené jedlá si s masážou nerozumejú, preto sa im vyhnite. Zabudnite na polotovary, fast food i sladkosti. Ich konzumácia by vás vyčerpala. Hodinu a pol pred masážou sa odporúča ľahšie jedlo ako misku ovocia alebo polievky. Vyhnite sa alkoholu, kofeínu, nikotínu a sýteným nápojom. Vystačíte si s čistou vodou alebo bylinkovým čajom.

Ako si po masáži, čo najdlhšie udržíte pokojnú náladu?

Ten pocit, s ktorým odchádzate z masážneho salónu je na nezaplatenie. Aby ste čo najdlhšie zostali na pozitívnej vlne, zabudnite na upratovanie či riešenie vecí okolo domácnosti alebo práce. Toto je váš deň, tak neriešte ani sociálne siete a zhon, ktorým sa bežne necháte stiahnuť. Zapnite si relaxačnú hudbu a účinky masáže budete cítiť ešte dlho po nej!  

 

Už si ani nepamätáte, aké je to zájsť na skvelú masáž? V našich salónoch vám to radi pripomenieme! Navštívte Lilawadi a zažite nezabudnuteľnú uvoľňujúcu procedúru.