Tipy, ako sa počas zimy o seba starať a udržať sa v dobrej nálade


Dokonca aj ten najväčší optimista môže v týchto dňoch zažívať emočné výkyvy, stres, skleslosť, pocity nudného stereotypu či únavu. Našťastie existujú praktické spôsoby, ako aj teraz zažiť návaly radosti. A vlastne vždy, keď nebudete vo svojej koži. 

 

Zaujímavý fakt: Vedeli ste, že existujú dva typy stresu? Nadmerný stres, ktorý negatívne ovplyvňuje výkonnosť a bežné fungovanie v živote a eustres – pozitívny stres, ktorý stimuluje k vyššiemu výkonu a motivuje človeka k akcii.

Potešte svoje zmysly

Zima je ideálnym obdobím na relax. Keďže ste teraz pravdepodobne viac unavení, nie a nie sa rozhýbať a prinútiť sa k mnohým činnostiam a povinnostiam, doprajte si oddych. Keďže v chladnejších dňoch wellness centrá praskajú vo švíkoch, dobrým nápadom je zarezervovať si privátny wellness. Je len na vás, či tam zájdete s partnerom alebo si dáte dámsku či pánsku jazdu so svojimi priateľmi.

A čo thajská masáž? Bratislava je plná našich salónov

Láka vás masáž, avšak klasická relaxačná vás už omrzela a váš chrbát potrebuje súrne uvoľniť? O pocity znovuzrodenia, odstránenie napätia a zvýšenie dobrej nálady sa postará thajská masáž. Účinky tu ale nekončia – taktiež detoxikuje organizmus, zmierňuje bolesti a vedie k zharmonizovaniu toku energie v tele. A to v zime potrebujeme ako soľ. 

Urobte niečo pre druhých

Veríme, že máte radosť, keď druhým vyčarujete úsmev na tvári. Okrem toho, že vy budete radi za dobrý skutok, nikdy neviete, komu ním diametrálne zmeníte deň či život k lepšiemu. Každá maličkosť sa počíta. 

 

Môžete sa rozhodnúť pre darovanie oblečenia, ktoré vám už dlho stojí v šatníku alebo kníh, ktoré ste už niekoľko rokov neotvorili. Vďaka dobrým skutkom môžu dokonca vzniknúť nové priateľstvá. A to je vždy príjemné osvieženie počas šedých a ponurých dní. 

Trávte menej času na sociálnych sieťach

Scrollovanie na Instagrame, Facebooku či TikToku vie odkrojiť veľa z drahocenného času. Zobúdzať sa a líhať si do postele so smartfónom v ruke neprospieva žiadnemu človeku. Dôvod je prostý – na sociálne siete si veľmi rýchlo zvyknete, až to časom prerastie do závislosti. 

 

Počas toho, ako sledujete niekoľko hodín sledujete bezvýznamné videá, život vám uniká pomedzi prsty. Znie to nepríjemne, ale je to fakt. A takáto každodenná rutina vám v zime rozhodne neprospeje. Skúste radšej zavolať vašim blízkym alebo navštíviť rodinu a tráviť s nimi čas osobne. 

Snažte sa čo najviac využiť slnečné dni

Zimnú depku” zaženiete trávením času vonku na čerstvom vzduchu. Ideálne, keď je pekne slnečno, no náladu vám zlepší aj 15-minútová ranná prechádzka pod mrakom. Podstatné je nepreležať všetky voľné chvíle v posteli či na gauči pred televíziou. Niekoľkohodinový seriálový maratón vás ešte viac unaví. Pohyb = život. Myslite naň v tieto dni a doprajte samým sebe kvalitnú starostlivosť. 

 

Veríme, že vám naše tipy pomôžu. Ak vás zaujala thajská masáž či relax vo wellnesse v našich salónoch, radi vás privítame. V Bratislave sme nedávno otvorili dve ďalšie prevádzky – jednu na Gorkého 1 a druhú na Pajštúnskej 1. Novinkou je aj rekonštrukcia prevádzky na Farského. Navštevovali ste ju pravidelne? Môžete sa tešiť na krajšie a vylepšené priestory!