Pre koho nie je vhodná thajská masáž?


Čo je to thajská masáž + účinky

Ešte skôr, ako sa pozrieme na kontraindikácie, treba pochopiť, ako thajská masáž pôsobí na organizmus. Ide o kombináciu masážnych techník, ťahov a stimulácie akupresúrnych bodov. Vo svete masáží má svoje pevné miesto, keďže sa rozšírila pred 2,5 tisíc rokmi. Primárnym cieľom thajskej masáže je uvoľniť svalové napätie, zlepšiť krvný obeh a spriechodniť zablokované energetické dráhy.

Ak ste doposiaľ neabsolvovali tradičnú thajskú masáž, možno bude pre vás novinkou, že počas procedúry má na sebe klient oblečenie. Od klasickej relaxačnej olejovej masáže sa síce líši, no prináša množstvovýhod:

  • zlepšuje flexibilitu
  • zmierňuje bolesti, napätie a stres
  • zlepšuje krvný obeh
  • podporuje relaxáciu
  • pomáha detoxikovať organizmus
  • navracia do tela energiu a vitalitu
  • pomáha zlepšiť spánok.

Komu môže thajská masáž uškodiť?

Hoci môže byť prospešná pre množstvo ľudí, existujú určité skupiny, ktoré by sa jej mali vyhýbať. Ide napríklad o ľudí trpiacich artritídou, osteoporózou či chorobami srdca. Vo všetkých prípadoch by mali thajskú masáž skonzultovať so všeobecným lekárom. 

Druhou skupinou sú ženy v pokročilom štádiu tehotenstva. Tlak na brucho a slabiny môže byť nebezpečný pre plod. Ak sa predsa rozhodnú ísť na masáž, odporúča sa jemnejšia masáž v sede alebo na boku. Prekážkou je teda poloha a technika masáže, nie samotná masáž. 

Keďže tradičná thajská masáž je vo väčšine prípadov intenzívna, nemali by ju absolvovať osoby náchylné na tvorbu modrín a podliatín. Takým ľuďom veľakrát stačí, že narazia do rohu stola a na nohe sa im objaví modrina. Stimulácia bodov a rôzne masážne techniky by im mohli narobiť veľa modrín. Ak máte tento problém, skonzultujte ho s masérom a ideálne aj s lekárom. 

Ďalšou skupinou sú osoby citlivé na bolesť a tlak. Každý má iný prah bolesti a niekomu môže táto intenzívna procedúra spôsobiť nepohodlie. V našom salóne pracuje niekoľko masériek a každá počas masáži využíva inú silu (od 1 do 10). Niekomu je málo 9, iný znesie maximálne 7. Preto treba pred masážou komunikovať a porozprávať sa s masérkou o vašich očakávaniach. 

Na masáž (nielen thajskú) by nemali chodiť ľudia s kašľom, nádchou, chrípkou, infekciami či prenosnými ochoreniami. Nielenže môžu nakaziť iných, masáž je procedúra, po ktorej sa telo musí zregenerovať. Počas choroby je to pre telo ďalšia záťaž. 

Netrpíte žiadnym z vyššie uvedených problémov? Oddýchnite si na thajskej masáži v Bratislave 

Každý, kto uvažuje o thajskej masáži a má určitý zdravotný problém, by sa mal poradiť s masérom alebo lekárom. Na konzultácii sa diskutuje o akýchkoľvek zdravotných ťažkostiach, ktoré môžu byť prekážkou. 


Ak ste si istí, že thajskú masáž môžete absolvovať, objednajte sa ku nám na najlepšiu masáž v Bratislave! Pokiaľ vám nevyhovuje tradičná thajská masáž, poskytujeme aj iné druhy – herbálnu, olejovú masáž, reflexnú masáž chodidiel a omnoho viac. Pre viac informácií si prezrite ponuku našich služieb.