Benefity masáže hlavy


Ľudia najčastejšie absolvujú masáž chrbtice, avšak vedeli ste, že aj masáž hlavy dokáže spraviť divy? Tí, ktorí ju už vyskúšali, si ju nedokážu vynachváliť. Nielen, že ide o príjemný relaxačný zážitok, masáž hlavy je prospešná aj pre zdravie. S čím môže pomôcť?

 

Masáž hlavy - účinky, ktoré môžete spozorovať

Pravidelná masáž hlavy pomáha odstraňovať odumreté kožné bunky, prekrvuje pokožku, čím stimuluje rast vlasov, podporuje zdravie pokožky, ale to nie je všetko. Zistite, prečo by ste si ju mali raz za čas dopriať aj vy. 

 

Môže pomôcť pri bolesti hlavy a migrénach

Migréna je veľmi nepríjemný stav, ktorý okrem neznesiteľnej ostrej a pulzujúcej bolesti hlavy sprevádza aj únava, nevoľnosť či citlivosť na svetlo a zvuky. Masáž hlavy vám s týmto môže pomôcť. Okrem toho pomáha zmierniť aj bolesť hlavy z krčnej chrbtice. 

 

Pri nesprávnom držaní tela, strese či namáhavej práci sa v krku a šiji zhromažďuje veľa napätia, ktoré následne vedie k vzniku bolesti. Správnou masážnou technikou a tlakom na konkrétne body môže výrazne zmierňovať  tieto nepríjemné príznaky. 

 

Môže znížiť krvný tlak

Aj ľudia s vysokým krvným tlakom ocenia blahodarné účinky masáže hlavy. Ako iste viete, hypertenziu netreba brať na ľahkú váhu. Masáž je skvelou voľbou, ako sa dostať do pokoja, a znížiť nahromadený stres. Existujú aj štúdie, ktoré potvrdzujú, že pomáha znížiť hladinu stresového hormónu a udržať tak hladinu krvného tlaku v norme. Takýmto spôsobom sa znižuje pravdepodobnosť srdcového infarktu či mŕtvice. 

 

Lepšie sa vysporiadate so stresom

Stres patrí k hlavným civilizačným ochoreniam a každý z nás ho už zažil aspoň v minimálnej miere. Pokiaľ sa tento problém nerieši, časom môže vyústiť do horších stavov. Čím skôr ho podchytíte, tým skôr sa budete cítiť lepšie. Masáž hlavy je na stres ako stvorená, v kombinácii s relaxačnou hudbou sa pri nej dokonale zrelaxujete a vypustíte z hlavy všetky starosti. 

 

Môže podporiť rast vlasov

Nezdravá strava, špinavé ovzdušie, stres a iné vonkajšie faktory môžu zhoršiť kvalitu vlasov alebo spôsobiť ich vypadávanie. Dobrou správou je, že masážou hlavy sa to môže zlepšiť, keďže pri nej dochádza k prekrveniu vlasovej pokožky a stimulácii vlasových folikulov. 

Prekrvenie znamená, že sa živiny budú lepšie vstrebávať a tým sa podporí rast starých i úplne nových vlasov. Pravidelná masáž tiež predchádza stavom, ako sú lupiny, šupinatosť suchosť či svrbenie pokožky.

 

Pomáha pri nespavosti

Tento bod súvisí so stresom, ktorý často vedie k nepokoju a nespavosti. Typy stresu sú rôzne, no tým sa dnes zaoberať nebudeme. Vo všeobecnosti  veľa ľudí tomu nevenuje dostatok pozornosti, avšak treba si uvedomiť, že každý potrebuje z času na čas vypnúť a dopriať regeneráciu nielen telu, ale aj mysli. Masáž hlavy vám pomôže lepšie spať a zlepšiť kvalitu spánkového cyklu. 

 

A čo vy? Už ste niekedy boli na takej masáži? Ak nemáte čas niekam chodiť, môžete si ju dopriať aj doma, stačí poprosiť partnera. O tom, ako na masáž hlavy svojpomocne, vám čo-to povieme v ďalšom článku.