Ako znásobiť účinky jarného detoxu? Držte sa týchto overených rád


Čo je to detox?

Jarný detox je taký "veľký upratovací proces", ktorý vám pomôže zbaviť sa toxínov a škodlivých látok, ktoré sa v tele usadili počas zimy. Ak sa pýtate, prečo ste stále tak unavení a nič sa vám nechce, s veľkou pravdepodobnosťou je vaše telo zaťažené neporiadkom. Doprajte si refresh, naberte chýbajúcu energiu a cíťte sa lepšie. 

Voda, voda a ešte raz voda

Toxíny v tele ostávajú aj preto, že pijete málo čistej vody. Vo všeobecnosti sa pri jarnom detoxe odporúča vypiť 2 až 3 litre vody denne. Sladené limonády, energetické nápoje, kávu a alkohol odložte bokom. K čistej vode môžete pridať bylinkové čaje, kokosovú vodu či zeleninové šťavy. 

Ste to, čo jete

Nech vám akokoľvek chutia vyprážané rezne, pizza, prekorenené pikantné špeciality, fast food a sladkosti, baterky vám určite nedobijú. Práve naopak. Sami viete, že po zjedení takého jedla pocítite útlm a často máte chuť zvaliť sa do postele minimálne na dve hodiny. 

 

Vášmu telu musíte dodať “benzín” najvyššej kvality, aby pracovalo na 100 %. V zime sa vám žiadalo možno veľa výživných krémových jedál a teraz to chce trochu odľahčiť. 

 

A čo teda jesť? Vyhrajte sa so šalátmi plných čerstvej zeleniny a ovocia. Krémové smotanové polievky nahraďte zeleninovými vývarmi, jedlo pripravujte na pare a jedzte striedmo. Odporúča sa tiež dať si pauzu od tučného mäsa a pripravovať si zdravé vegetariánske pokrmy. 

Thajská masáž, aróma masáž, masáž lávovými kameňmi…v Bratislave vás čaká všetko

Počas detoxu by ste mali absolvovať masáž, ktorá rozprúdi lymfu a telu pomôže zbaviť sa nahromadených škodlivín. Keď už sú raz v tkanivách, nestačí len zdravo jesť, treba ich odstrániť aj mechanicky. V našich salónoch vás vymasírujeme tak, že z vás bude nový človek. Každý, kto od nás odchádza, sa cíti ľahšie, sviežejšie a pocíti nával novej energie. 

 

Aby tieto pocity nevyprchali mihnutím oka, po masáži by ste si mali dopriať oddych. Generálne upratovanie bytu či nosenie ťažkých bremien počká, teraz predsa upratujete svoje telo. :) 

Saunovanie a peeling pokožky

Okrem masáže sa počas detoxu odporúča zájsť do sauny. Toxíny treba vypotiť. Pre znásobenie účinku saunovania je vhodné urobiť si peeling celého tela. Odstránite tým odumreté kožné bunky a cez otvorené póry odídu všetky škodliviny. 

Pohyb a cvičenie

Ako by sme mohli zabudnúť na pohyb! Pravidelné cvičenie a pohyb sú dôležité pre celkové zdravie a podporujú detoxikačné procesy. Aktívny životný štýl zvyšuje prietok krvi a pomáha pri vylučovaní toxínov cez pot. 

 

Skúste do svojej rutiny zaradiť jógové cvičenia, meditáciu, chôdzu alebo beh. Tieto aktivity nielenže zlepšujú fyzickú kondíciu, ale tiež napomáhajú uvoľniť stres a udržať psychickú pohodu.

Čo ďalšie môže podporiť detoxikáciu?

 

  • užívanie prírodných doplnkov stravy – matcha, chlorella, kurkuma, šťava z aloe vera
  • kvalitný spánok
  • zníženie stresu