5 tipov, kedy použiť masážny prístroj na krk


Bolesti krku, hlavy a šije čoraz viac trápia ľudí všetkých vekových kategórií, netýka sa to len staršej generácie. Príčinou môže byť nevhodná poloha počas spánku, zlé držanie tela, no podpíše sa na tom aj sedavé zamestnanie a dennodenná práca s počítačom. Neutíchajúcu bolesť môžete zmierniť či dokonca odstrániť strečingom, cvičením alebo masážou. 

 

Faktom je, že nie každý má voľné časové kapacity na to, aby si napríklad na týždennej báze mohol dovoliť zájsť na poriadnu masáž. Takí ľudia však majú ešte jednu možnosť - masážny prístroj na chrbát. Veľa ľudí podceňuje starostlivosť o svoju chrbticu a možno aj vy, no čím viac sa oň začnete starať, tým skôr sa zbavíte pretrvávajúcich bolestí, pocitu stuhnutia a diskomfortu. S čím vám môže táto vychytávka pomôcť?

 

Zmierňuje stres

Masážny prístroj na krčnú chrbticu a ramenných svalov z vás príjemne uvoľní stres, ktorý sa vo vás deň čo deň hromadí. Počas náročných pracovných dní plných stresu sa napätie ukladá aj v krčnej chrbtici, čo skôr či neskôr prerastie do stuhnutia a nepríjemnej bolesti. Pokiaľ sa nerozhodnete s tým niečo robiť. Ako iste viete, stres nie je len spúšťačom chorôb, ale taktiež má vplyv na koncentráciu, čím sa znižuje produktivita. Masáž prináša aj psychické uvoľnenie.

 

Uľaví od bolesti

Nejde síce o plnohodnotnú masáž, no prirodzene vám môže pomôcť uľaviť od bolesti. Ide o prirodzenejší a zdravší spôsob, na rozdiel od pravidelného užívania liekov proti bolesti. Riskovať ich vedľajšie účinky nie je príliš priaznivé, no masážny prístroj môžete kedykoľvek vytiahnuť zo zásuvky a užiť si aspoň domáci relax. 

 

Uvoľňuje stuhnuté svalstvo

Možno ste to nevedeli, no za stuhnutie svalov môže nahromadená kyselina mliečna. S týmto problémom zvyknú bojovať športovci, ktorí si nedoprajú dostatok regenerácie a cvičia ďalej bez ohľadu na limity, ale i tí, ktorí podceňujú dôležitosť strečingu či rozcvičky. 

Odborníci tvrdia, že na odstránenie kyseliny mliečnej je potrebné konzumovať potraviny plné vitamínov skupiny B, mastných kyselín a tiež dôležitý horčík. Okrem vyváženej stravy vám so stuhnutým svalstvom pomôže aj masážny prístroj, keďže danú partiu pekne prekrví. 

 

Je ľahký, prenosný a jednoducho sa používa

Výhodou masážneho prístroja je, že si ho môžete vziať kamkoľvek so sebou. Po tomto pomocníkovi najčastejšie siahajú ľudia, ktorí často cestujú vlakom alebo lietadlom, či už za prácou alebo štúdiom. Toľké cestovanie a sedenie si vyberajú svoju daň. Masážny prístroj na krk môžete teda používať všade - doma v obývačke, vo vlaku i v práci. Po výdatnej obednej prestávke sa môžete perfektne vymasírovať a na chvíľu zrelaxovať. 

Pokiaľ cestujete sami, potrebujete súrne uvoľniť určité miesto, vytiahnite z tašky masážny prístroj a pomasírujte si chrbát aj na ťažko dostupných miestach. Funguje ako skvelá prvá pomoc. 

 

Využijú ho všetci

Masážny prístroj nájde využitie v každej domácnosti a nezáleží na tom, či ide o seniorov športovcov, deti, domácich majstrov, ľudí so sedavým zamestnaním či svalovicou. Z času na čas každého poriadne zabolí v chrbtici a mať poruke takého pomocníka je veľakrát vykúpením.

 

Kvalitnú masáž vám nevynahradí

Nech už sa rozhodnete investovať do akéhokoľvek prístroja, fyzickú masáž vám to nevynahradí. Roky vzdelávania, praxe a cenných skúseností sa nedajú len tak oklamať obyčajným prístrojom. Pokiaľ vás už dlhšie seriózne trápia bolesti krku, hlavy, šije a celkovo chrbtice, je najvyšší čas zvážiť kvalitnú masáž. 

Možností je veľa, no taká tradičná thajská masáž alebo aróma masáž predčí vaše očakávania a uvoľní telo i myseľ. Kedy naposledy ste ju absolvovali aj vy? Alebo ste doposiaľ nemali príležitosť? Najvyšší čas zmeniť to!